۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۴۴۳۱۱۲
استاد حوزه علمیه مازندران:

فقدان طلبه فاضل در جامعه، منجر به  انزوای حوزه های علمیه خواهد شد

استاد حوزه علمیه مازندران حضور کمرنگ روحانیت در شهرها و روستاها را موجب خوشحالی دشمنان اسلام و انقلاب دانست و گفت: اگر حضور و فعالیت یک مبلغ دین در مناطق شهری و روستایی کمرنگ شود به حتم زمینه حضور فرقه های ضاله و انحرافی فراهم خواهد شد.
استاد حوزه علمیه مازندران 

حجت الاسلام مهدی خوبانی، مدیر حوزه علمیه محمدیه قائم شهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قائمشهر، با انتقاد از عدم هجرت طلاب تحصیل کرده از قم به نقاط مختلف کشور، گفت: محروم ماندن بسیاری از مساجد، حوزه ها و دانشگاه های کشور از حضور طلاب فاضل، معضل بزرگی است که عامل آن وجود مسائل متعددی بوده و عواقب نامطلوبی خواهد داشت.

استاد حوزه علمیه مازندران، کشف استعدادهای تبلیغی و همچنین کسب توانایی تدریس را با هجرت و فعالیت در شهرستان ها خواند و گفت: ماندن طلبه در قم قدرت مانور و بروز و ظهور توانایی های او را خواهد گرفت.

حجت الإسلام خوبانی با بیان این که طلاب در مدت تحصیل خود در قم یک سری تعلقات خاطر پیدا می کنند، اظهار داشت: بزرگ شدن فرزندان طلاب و ازدواج آن ها و همچنین انس با محیط علمی که در قم وجود دارد مانع هجرت طلاب به شهرستان ها می شود.

وی مسائل مالی و معیشتی طلاب را عاملی دیگر در عدم هجرت خواند و گفت: انگیزه های مادی و موقعیت شغلی طلاب در قم فرصت بهتری در معیشت طلبه را رقم می زند در حالی که هجرت از قم مستلزم هزینه و از دست دادن بسیاری از فرصت های مذکور است.

استاد حوزه علمیه مازندران حمایت ساختار محور و نظام مند از طلاب در حال تحصیل را راهکاری مناسب در رفع چنین معضلی دانست و تأکید کرد: حمایت اقتصادی و پشتوانه مالی به شکل هدفمند از طلاب وظیفه نهاد ارزشمند حوزه است.

وی به لزوم حمایت دولت از حوزه های علمیه اشاره کرد و بیان داشت: صرف حمایت مراجع و کمک های مردمی جوابگوی هجم بالای طلاب در کشور نیست و لازم است در عین حفظ استقلال حوزه، دولت نیز به امر توجه داشته باشد.

حجت الاسلام خوبانی با بیان این که حوزه علمیه داعیه دار تمدن اسلامی است، افزود: نظام اسلامی با حوزه تعریف می شود و در چنین تعریفی نظام اسلامی مدیون حوزه های علمیه است.

وی همچنین با تأکید بر لزوم حمایت های معنوی و تقویت انگیزه های الهی در میان طلاب، گفت: چنین فرهنگی باید در حوزه های علمیه تقویت شود که کار فرهنگی و تبلیغی مستلزم روحیه ای جهادی و از خودگذشتگی است و با راحت طلبی نمی توان سربازی امام زمان(عج) را داشت.

استاد حوزه علمیه مازندران با تصریح به این امر که با تعریفات کلیشه ای و دور از واقع نگری در امر تبلیغ نمی توان پاسخگوی طلاب و جامعه بود، اظهار داشت: تربیت مبلغ متعهد و جهادی باید در فرآیند تحصیلی طلاب و از سوی اساتید وی صورت گیرد نه این که به برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت محدود شود.

حجت الإسلام خوبانی با تأکید بر بهبود کیفیت آموزشی حوزه های علمیه، لزوم تربیت طلبه در تراز تمدن اسلامی را یادآور شد و تصریح کرد: درک صحیح از دین و تربیت طلبه در راستای این تعریف رسالت اصلی حوزه های علمیه است.

وی در بیان آسیب هایی که با خالی شدن نهادهای فرهنگی از طلاب فاضل حاصل می شود، گفت: امروزه با هجمه سنگینی از شبهات متعدد مواجه هستیم و اگر مساجد و نهادهای آموزشی ما از حضور طلاب فاضل خالی شود منجر به ضربه صنفی به حوزه و انزوای این نهاد ارزشمند خواهد شد.

مدیر حوزه علمیه محمدیه قائمشهر با بیان این که در حال حاضر بسیاری از مساجد و مراکز فرهنگی ما از نعمت وجود یک روحانی بی بهره هستند، بیان داشت: اگر زمینه ای برای هجرت طلاب و روحانیان حاضر در قم به شهرستان ها فراهم شود به حتم این معضل و مشکل مهم رفع خواهد شد.

حجت الاسلام خوبانی حضور کمرنگ روحانیت در شهرها و روستاها را موجب خوشحالی دشمنان اسلام و انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: اگر حضور و فعالیت یک مبلغ دین در مناطق شهری و روستایی کمرنگ شود به حتم زمینه حضور فرقه های ضاله و انحرافی فراهم خواهد شد./950/302/ب2

ارسال نظرات